9/12/2013

Volvo IT engagerar sig i Trafikantveckanby Volvo IT, Newsdesk

Utmana dina vänner! Via Commute Greener kan du under Trafikantveckan utmana dina vänner i hållbart resande.

Commute Greener på Volvo IT och Hållbar utveckling Väst har ett samarbete och under årets Trafikantvecka sker två olika aktiviteter. Trafikantveckan är ett initiativ från EU och innebär en vecka med fokus på miljövänliga transporter och i år infaller veckan den 16-22 september.  


Commute Greener utvecklad av Volvo IT och finns som både mobil-app och Facebook-app. I appen kan du som användare samla poäng genom att ta cykeln, bussen eller samåka till jobbet. Poängen kan ge dig olika utmärkelser i appen men även riktiga belöningar i form av rabatter och andra priser från sponsorer.


Under Trafikantveckan kan alla Commute Greener användare i Sverige som använder Facebook-appen vinna en medalj och då få en bok ”Cykelsmart”.  Medaljen får alla som samlar 30 poäng, t.ex genom att ta cykeln eller bussen en dag till jobbet, eller genom att samåka i tre dagar.


Även ett pilotprojekt på en mer regional nivå skall genomföras under årets Trafikantvecka. Alla boende och pendlare i kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust (STO) har möjlighet att gå med i en unik utmaning under trafikantveckan. Alla som antar utmaningen och väljer att pendla grönare är med i utlottningen av västtrafikkort för hela regionen samt andra fina priser.

Vi träffar Karin Garberg, Volvo IT, Commute Greener.

Karin

”Vad som är så bra med Facebook-appen är att den är enkel och har få funktioner, och framförallt är rolig att använda. Integreringen med Facebook gör att du kan utmana och tävla med dina vänner genom att bli en ”Cykelhjälte” eller ”Kollektivstjärna” eller om att hamna överst i ”Topplistan”, berättar Karin.

Att ändra beteende handlar om motivation, och det får vi genom att pusha och peppa varandra och ha kul på vägen! ” säger Karin.  ”Allt du behöver göra är att logga in på Facebook, söka efter Commute Greener-appen, sen är det bara att börja samla poäng och du blir belönad direkt!”

Commute Greener is a mobile-based application developed by the Volvo Group that helps you calculate and keep track of carbon dioxide emissions generated by your everyday commuting.Mer information:
Commute Greener >>

Trafikantveckan >>

Hållbar utveckling Väst >>

Facebook-appen >>

Printer friendly version